30 Nisan 2009 Perşembe

resim yapma tekniği

Resim Teknikleri Kategorisi
Seramik Sanatı
25/08/2008 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Günlük işlerde kullanılan çeşitli toprak kaplara genel bir adla keramik ya da seramik denilir. Bu kaplar, öteki kullanım eşyaları gibi biçim ve süslemeleriyle birer sanat değeri taşıyabilir, dolayısıyla sanat tarihi araştırmalarına konu olur ve müzelerde seçkin bir yer alırlar.Yapılan kazı ve araştırmalar, hem İslam ülkelerinde hem Anadolu dışındaki Türk devletlerinde sanat değeri taşıyan keramik örneklerinin çok yaygın olduğunu ortaya koymuştur. Bu keramikler, yetkin formları kadar ...»»
Hiç yorum yapılmamış 515 kez okunmuş Seramik Sanatı
Tezhip Nedir?
25/03/2008 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
SÖZCÜK ANLAMI Arapça tezhip; "altınlamak", "yaldızlama", "bezeme", yazma kitapların sayfalarına, hat levhalarına, murakkalara, hatta tuğraların üst taraflarına altın tozu ve boya ile yapılan her türlü bezeme. Sözcük yalnız altınla yapılanın dışında, toprak boyalarla yapılan bezemeler için de kullanılır. Yalnız altınla yapılan tezhibe "halkari" denir. Tezhip yapan sanatçıya "müzehhib" tezhiplenmiş yapıta da "müzehheb" adı verilir. ÇEŞİTLERİ ve TÜRLERİ Padişahlara, vezirlere, devlet büyükl...»»
Hiç yorum yapılmamış 3439 kez okunmuş tezhip
Cam Boyama
29/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Sade bir cam kaseyi kolayca dekoratif bir ev eşyasına dönüştürebilirsiniz. Bu objeler kolayca, hem çok alımlı, hem çok zarif hediyelik eşyalar haline dönüşeceklerdir. Ayrıca cam yüzeyleri boyamak başlı başına çok keyifli bir çalışmadır. Cam boyları saydam ve kapatıcı olmak üzere çok geniş renk seçeneklerine sahiptir. Bu çalışmada, cam kaseyi rengarenk çiçekler kullanarak kendinden desenli bir gör...»»
Hiç yorum yapılmamış 7017 kez okunmuş Cam Boyama
Karakalem Teknigi
29/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Karakalem tekniği ile dilediğiniz kompozisyonu tek renk olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca bu çalışmalar resimleyeceğiniz yağlı boyalar için egzersiz niteliği taşıyacaktır. Eskiz defterlerine gerçekleştireceğiniz bu çalışmalar ilerde muhteşem tablolara dönüşebilirler. Yüzyıllardır ressamların vazgeçemediği bir malzeme olan kurşun kalem ve kömür kalemle gerçekleştirilen karakalem çalışmalar, izl...»»
Hiç yorum yapılmamış 4845 kez okunmuş Karakalem Teknigi
Pastel Boya Resim Teknigi
29/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Pastel de, diğer tüm resim teknikleri kadar renkli ve canlı bir görünüm sağlar. Kuru bir teknik olduğu gibi pudramsı yüzeyi ışığın kurulmasını güçlendirir ve bu yüzden de hiçbir tekniğin ulaşamayacağı bir renk yoğunluğu taşır. Kuru olduğundan kağıdın ya da boyanın kurumasını beklemek gibi sinir bozucu bir yanı yoktur. Kuru boyayı elimize alır, rengi doğrudan resmin yüzeyine aktarırız. Bu boya içinde yağ ya da zamanla sararıp çatlamalara yol açabilecek yağ ve vernik bulunmadığından yağlıbo...»»
Hiç yorum yapılmamış 4883 kez okunmuş Pastel Boya Resim Teknigi
Yağlı Boya Resim Nasıl Yapılır
29/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Kırlara yürüyüşe çıktığınızda, yağlı boya resimlere ilham kaynağı olacak pek çok manzarayla karşılaşırsınız. Yağlı boya, uygulanması zor bir malzemedir. Bu yüzden dış mekanda çalışmaları gerçekleştirmeniz zor olabilir. Bu manzaraları karakalem ile çalışarak ileride size referans olmalarını sağlayın. Pek çok manzara gibi bu kır manzarası da sert kenarlar ve net şekiller içermemektedir. Yumuşak ve za...»»
Hiç yorum yapılmamış 9645 kez okunmuş Yağlı Boya
Sulu Boya ile resim yapmak
29/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Gökyüzü üzerindeki bulutlar, bu deniz manzarasının en dikkat çekici noktası. Bu çalışmada başlıca malzemeleriniz mavi ve siyah renklerdeki sulu boya olacak. Bir kez nasıl yapmanız gerektiğini öğrendikten sonra gökyüzü boyamanın keyfine doyamayacaksınız.Sulu boyalar, özellikle de boyayı hızlı ve serbestçe uyguluyorsanız, çalışması tahmin edilmeyecek derecede keyifli malzemelerdir. Boya...»»
Hiç yorum yapılmamış 4564 kez okunmuş Sulu Boya
Suluboya Resim Tekniği
24/12/2007 tarihinde Bisanat tarafından eklenmiştir.
Sulu boyalar, su ile karıştırıp çalışıldığı için bu ad verilmiştir. Bu boyalarla yapılan resimlerin kendine özgü tekniği vardır. Boyanın yapısının da etkilediği özellikler şunlardır; Sulu boya şeffaf olduğu için, boyanın altında kalan kurşun kalem izleri dahi gözükür.Yan yana sürülen iki renk, suyun yardımı ile kaynaşır .Böylece renkler arasında hoş bir pasaj(geçitler) elde edilir.Çalışırken renklerin açıktan koyuya olan değerleri, boyanın istenilen derecede sulandırılması ile sağlanır.Be...»»
Hiç yorum yapılmamış 2423 kez okunmuş Suluboya Resim Tekniği
Yaşamda Renkler
30/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Doğa ve Renk: Renkler ışıklı görünümler olarak tanımlanabilir. İnsanın hoşuna giden, güzel olan, beğenilen objeler ancak renklerle estetik kazanırlar. Çevreye bakıldığında renklerin en özgür, en güzel kullanımı doğada görülür. Öylesine farklı yerlerde öylesine değişik durumlarda kullanılmıştır ki başlangıçta anlaşılmamış olsa bile var olan dengenin bir gereği olduğu, ancak daha görülerek hayretler içerisinde kalınır. Bir objenin neden o renk olduğunu anlamak hep zaman almıştır. Doğanı...»»
Hiç yorum yapılmamış 4394 kez okunmuş Yaşamda Renkler
Heykel
29/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Günlük konuşma dilimizde "heykel" sözcüğü ve işaret ettiği kavram biraz karışıktır. Çoğu kez, bu sözcükle neyi kastettiğimizi ayrıca belirtmek durumunda kalırız. Oysa yaşadığımız topraklar, insanlık tarihinin uzak geçmişinden başlayarak- bağlı olduğumuz Akdeniz çevresi kültürleri içinde- söz konusu sanatın hem doğum yeri, hem de önemlilerinden biri olmuştur. Tarih boyunca çeşitli yıkım, yasaklama, tahrip ve yağmalara karşın bu sanatın ürünleri, tarihin derinliklerinden günümüze şaşırtıcı ...»»
Hiç yorum yapılmamış 768 kez okunmuş Heykel
Perspektif Resim Teknikleri
29/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
PERSPEKTİF KURALLARINA UYGUN ÇİZİMLERDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR; Bina içi sokak çizimlerinde perspektif kurallarına uygun çizim yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.Bina içi çizimlerde, konunun her iki yanının uyum ve birlik içinde görünmesi ve daha iyi çizilebilmesi için çizimi yapılacak binanın sonunda ve ortasında durulmalıdır.Enteriyör çizimde, göz çizgisinin, çizilecek yerin neresinden geçtiği belirlenerek resim kağıdının uygun yerine çizilir.Göz çiz...»»
Hiç yorum yapılmamış 4141 kez okunmuş Perspektif Resim Teknikleri
Yağlı Boya Tekniği
29/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Rönesans’tan günümüze kadar en çok uygulanan ve kabul görmüş resim tekniğidir. Yağlı boya tekniği yapım sırasında kısmen hata kabul eden bir tekniktir. İstenmeyen yerler sonradan düzeltilebilir.Yapılan resimler uzun ömürlüdür.Temizlik ve bakımı kolaydır. Yağ (bezir yağı) ve toz boyaların karışımıyla yapılmış boyalara yağlı boya denir. Bu karışımın içine katılan diğer maddeler boyanın kalitesini belirlemektedir. Yağlı boyada aranan başta gelen özelliklerden biri renklerin solmaması, diğeri...»»
Hiç yorum yapılmamış 8482 kez okunmuş Yağlı Boya Tekniği
Vitray
29/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Renkli cam parçalarından yapılan yarı saydam pencere süslemesi. Renkli camın mimarîye girişi ve kendine özgü bir sanat oluşturuşuna dair elimizdeki en eski buluntular XII. yy.a aittir. Oysa, renkli camın varlığı ve çeşitli kullanım biçimleri çok eskilere gider.Türklerin Orta Asya'da yerleştikleri bölgelerde yapılan kazılarda ele geçen cam parçalan, onların bu sanat hakkındaki ileri bilgilerini ve ince kullanım biçimlerini kanıtlayıcı niteliktedir. İran üzerinden Anadolu'ya gelirke...»»
Hiç yorum yapılmamış 842 kez okunmuş Vitray
Heykelcilik
29/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Canlıları veya eşyayı, maden, tahta gibi çeşitli malzemeyle temsil etme sanatıdır. Heykelcilik, üç boyutlu (yükseklik, genişlik, derinlik) biçim yaratma sanatıdır. Bu iş, kesim, biçimleme, kalıplama gibi özel tekniklerle hazırlanan çeşitli malzemeyle yapılır. Elde edilen biçimler de değişik tiplerde olur.Kabartmalar, düz bir yüzey üzerinde engebeler meydana getirir: bunlar az veya çok çıkıntı yapmalarına göre, alçak kabartma veya yüksek kabartma diye adlandırılır. Bir de. tam oyma...»»
Hiç yorum yapılmamış 577 kez okunmuş Heykelcilik
Pastel boya
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Kuru boyayı elimize alır, rengi doğrudan resmin yüzeyine aktarırız. Bu boya içinde yağ ya da zamanla sararıp çatlamalara yol açabilecek vernik bulunmadığından yağlıboyadan daha uzun ömürlüdür. Teknik açıdan sağladığı bu yararların yanı sıra, pastel son derece ilginç bir kullanım alanı yaratır. Pastel boyadaki rengin gücünü, boya maddeleri ile karıştırılan tebeşir oranı belirler. Yüksek oranda tebeşir karıştırılması açık ton, düşük oranda tebeşir ise koyu ton elde etmeye yarar ve böylece her re...»»
Hiç yorum yapılmamış 3404 kez okunmuş Pastel boya
Akrilik boya
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Akrilik boyalar ilk olarak 1960'larda piyasaya çıktı.İlk çıktığında oldukça kalın; yağlıboyaya benzer kıvamdaydı.Standart Formula kıvamından ötürü bu boya spatulayla uygulanıyordu.Bu boyayla yapılan resimlerde boya çok kalın tabakalr halinde sürülebiliyordu.Bu kalınlıkta sürülen yağlıboyaların kuruması aylar alırken, akrilik boyalar birkaç saatin içinde kuruyordu.Bu yeni boyayla spatula kullanan olduğu gibi, fırçayla çalışan sanatçılar da vardı. Sonraları piyasaya fırçayla çalışan sanatçılar iç...»»
Hiç yorum yapılmamış 3182 kez okunmuş Akrilik boya
Resim Teknikleri
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
SİYAH – BEYAZ RESİM Siyah lekelerin beyaz kağıt üzerinde dengeli dağılması, siyah – beyaz çalışmayı oluşturur. Siyah çini mürekkebi yada siyah guvaş boya ile çalışılır. Mürekkep sulandırılmadan çalışılır ve kağıt ıslatılmaz. Açık yerlerde doğrudan kağıdın beyazlığından yararlanılır. Koyu yerler mürekkeple boyanırken gri yerlerde de çizgi kullanılır. Açık koyu dengesine dikkat edilmelidir. Kolay ve zevkli bir tekniktir. Siyah kağıda beyaz guvaş boya ile de çalışılabilir. Damlatma tekniği il...»»
Hiç yorum yapılmamış 4539 kez okunmuş Resim Teknikleri
Fırça Bakımı
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Fırçanızın bakımı ömürlerinin uzun olması için çok önemlidir. Öncelikle boyama sırasında bu özeni göstermek gerekiyor. Boyama bittikten sonra üzerindeki boyama artıklarının kurumaması için temizliği iyi yapılmalıdır. Bilinenin aksine tinerle temizleme yöntemi çok başarılı sonuçlar vermez. Terebentin ile kaba temizliği yapıldıktan sonra sabunla temizlenmesi durumunda, dipte kalan boya artıklarından da arınmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için ucuz bir sabun kullanabilirsiniz. Suyla birlikte fırçay...»»
Hiç yorum yapılmamış 313 kez okunmuş Fırça Bakımı
Temel Tasarım Çizgi
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Sanatın çizgi ile başladığı bir gerçektir. Bu nedenle sanat eğitiminde çizgi çok önemli ve temeldir. Göz nesneyi görürken el çizgiyi gerçekleştirir. Önceleri yani çocuklukta hayal dünyası, çizgi yoluyla dışarı vurulurken büyüme sürecinde dış dünya gerçekliği de eğitim bağlamında, çizgi ile ortaya konur. Nesneyi görme biçimi, zaman içinde görme alışkanlığı geliştikçe temel elemanlara indirgenmeye başlar. Örneğin iki figürün gözleri arasındaki bakışın çizgi oluşturması gibi. Çünkü çizgi, gözü kal...»»
Hiç yorum yapılmamış 1579 kez okunmuş Temel Tasarım Çizgi
Yağlı Boya Tekniği ile Potre Çizimi
28/11/2007 tarihinde Sanat Haberleri tarafından eklenmiştir.
Ç İ Z İ M Beyazlığı nedeniyle bir karton ya da tuval üzerinde hemen çalışmaya başlamak zor olabilir. Bu nedenle tuval, genellikle terebentinle seyretilmiş Çiğ Umber ve geniş bir fırçayla kabaca boyanır. Yine, tonu eşit olarak yaymak ve muhtemel küçük boşlukların dolmasını sağlamak için tuvalin üzeri bezle silinir. Başın en üst kısmı bir çizgiyle belirtilerek çizim evresine geçelim. Buradan sağa ve aşağı doğru saçın kenarı çizilir. Sonra başın üst kısmından alnında saçlarının ortadadan ayrıla...»»
01 08 2008
Nü sanatı Nedir :) - Nasıl yapılır Teknikleri nelerdiradmin Tarafından Grafik & Tasarım Kategorisine Yazıldı
Kelime anlamı “çıplak” olmak. İnsan bedeninin çıplak olarak resmedildiği eserlere deniyor. Bu sanatı yapmak için bir sanatcı, Bir sanat dalı (heykel traşlık, Ressamlık vs.) ve birde çıplak gerekiyor. Ama yanlış yorumlamayın, konu çıplaklık olsada ahlakla hiçbir çakışması yoktur çünkü sanatçı “Albenisiz ne kadar çıplaksa o kadar çıplak” mantığıyla çalışır. Çıplaklık doğal bir durummuş gibi sergilensin istenir. Gördüğümüz çıplaklıktan algıladığımız, bir bebeğin annesini emerken gördüğü çıplaklıktan algıladığı duygu ve düşünce ile aynı düzeye gelir. Yani aynı düzeye gelmesi gerekir. yani öyle olmalıdır :)
İlgili aramalar: komik - ressam ve model
Gülümseten bir sanat dalıdır. Hakkında konuşulduğunda anlatılmaz yaşanır muhabbetleri gelişir. Orjinalinde böyle değildir, Cittiyet ve profesyonellik gerektirir. Bu sanatı icra eden sanatcıya insanlar saygı ve hürmet göstermektedir. Çünkü sanat için insan objesi, doğadaki diğer tüm objelere göre çok daha zor bir konudur . Ama Türkiye’de bu sanatın sanatçısı olmaya çalışırsanız kızlar tarafından röntgenci, sapık erkekler tarafından da acayip yetenekli olarak tanınırsınız. ’abi benim deftere de bir iki tane karalayıver şöyle önü dönük olsun’ deyip adamı tepki veremez hale getirirler. Zaten bizim millet ile bu sanatı bir arada hayal etmeye çalışınca ortaya komik skeçler çıkar.
+ Öf be abi şu çerçevedekilere bak. oy oy oy!- Oğlum sil salyanı duyguya odaklan.+ Duygu hangisi şu kalçası çıkık olan mı?- !’&%^(?!
Sanat hakkında konuşabilme, sanatçı ve eser hakkında yorumlar yapabilme ve bu yorumlarla insanı kahrından öldürebilme yetisine sahibiz. Kabul etmemiz gerekir ki bu sanat bizim işimiz değil. Bir Türk gencinin bu sanatı meslek edinip yürütebileceğini gözümde kestiremiyorum. Türk erkeği! Karşısında soyunup modellik yapacak bir güzel bulduğunda onun resmini çizmez ki. çizemez yani :)
+ Sibel ilham geldi nü yapmam gerek.- Ne!+ Ne dil Nü hayatım. Hadi çabuk soyun, geç uzan şöyle, kendini sanatıma bırak,- Ama ama aşkım annem.+ Rahat ol aşkım. neydi o göster ama elletmemiydi?- evet ama+Tamam işte. acele et. fırçam, boyalarım, tuval evet herşey tamam. herşey çok güzel, sen çok güzelsin, başlıyoruz hazırsın dimi. Aşığım bu sanata…
Öfffff :) Duyduğun aşk, yaşattığın telaş ve gösterdiğin çabadan rahatlıkla anlaşılır. Ama aşkının ve ilginin tam olarak neye olduğu kestirilemiyor :) .Bu sanat, içerisinde bizim bulunmadığımız bir kesime hitap ediyor ama bir türlü bunu kabul edemiyoruz, illaki herşeyi bilir hakkında yorum yapabiliriz. Bildiğimiz tek ressam ismi pablo pikasso. Çizerken izlediğimiz tek ressam trt’de dağ bayır orman çizen bonus saçlı top sakallı amca. Çizebildiğimiz tek resim köpek kulübesini andıran ev ve etrafında top koşturan Cin aliler. Bırak Nü resim çizmeyi, tuvale yansıyacak model olabilir miyiz ki. Yani ben bilmiyorum, emin değilim, sanki sürekli reaksiyon :) … neyse toparlim :D Güzel sanat güzel. En azından izlerken :) bak Toparlanmıyo da :))
, Bu Yazı Cuma, Ağustos 1st, 2008 11:37 'da Grafik & Tasarım Kategorisine Yazıldı. Bu Yazının Cevaplarını RSS 2.0 bildirimi ile takip edebilirsiniz. Cevap Yazabilir yada kendi sitenize alıntı yapabilirsin.
12 Cevap Var “Nü sanatı Nedir :) - Nasıl yapılır Teknikleri nelerdir”
henster diyorki: Ağustos 2nd, 2008 de 10:46
Her ne kadar sanatla ilgilensemde NÜ sanatına yabancı kaldım ama video süper miş. :)
Deli Profesör diyorki: Ağustos 2nd, 2008 de 22:04
Hocam sen bu videoyu gösterince bi an kendimi nü model olarak düşündüm. Neredeyse aklınıza gelebilecek her yer, özellikle de tenasül bölgemdeki kıllar geldi aklıma, kendimden iğrendim. Bence nü modelliği erkeklere yasaklanmalı. Eğer kadınlar da yapıyorsa şuh bi şekilde FHM mankenleri gibi yapsın :D Ülkemizdeki insanları böylece sanata çekebiliriz. Bob Ross da az götürmemiştir resim ayağına haa :D
Sanatın ve sanatçının dostu, çevre dostu yeşil motor Deli
Karbonizma diyorki: Ağustos 4th, 2008 de 00:50
Nü Sanatı’nı bilmiyordum:D Bilgi yarışmalarından birine katılırsam ve bana NÜ sorulursa bilirim artık. Kazancıda kırışırız :D
Teşekkür ederim. Bilgilenmek güzel şey.
Vefaa diyorki: Ağustos 5th, 2008 de 03:03
Nü sanatı daha iyi anlatılamazdı :) Gece gece süperdi ya :))
kazım diyorki: Ağustos 5th, 2008 de 10:06
@del prof;epilasyon diye bişi var, sakın yapmıyorum deme!!!
CHYDEM diyorki: Ağustos 7th, 2008 de 11:36
konu üstüne oldukça bilgi sahibiymişsin :)yazı güzel (Y)
eray usta diyorki: Ağustos 7th, 2008 de 17:53
NÜ sanatını açıkcası sevmiyorum mahremiyet benim için önemlidir.
zübüş diyorki: Ağustos 11th, 2008 de 14:29
Erkeklerin gözünden nü sanatı ancak bukadar anlatabilirdi. Konuya bakış açımı biliyosun zaten..Ama yazın, anlatımın çok komik. İşte bunun gibi, normalde bu tür düşüncesi olan bi erkeğe evet “sapık” demem gerekir ama öe komik anlatmışsın ki kızılamıyo.Ya birde bu adanalılar bukadar komikmiydi :) birkere daha gördüm ki önyargı iyi birşey değilmiş keşke herkes adanalı olsaymiş birdee giresunlluu…
mehmet aliiiiiiii diyorki: Eylül 15th, 2008 de 17:35
oooooooo bi halt yokkkkkkk:(:):(:):(:):(:):D:D:D:D
asık diyorki: Eylül 15th, 2008 de 17:36
poyraz diyorki: Ekim 10th, 2008 de 21:01
ya arkadaş ben su ile ilgili yazı samat yazsısı aryom bana ne veriyonuz
ront_gen_ci_shaka diyorki: Aralık 11th, 2008 de 23:42
bir türk erkegi ancak bu kadar anlatabilirdi sanat hak veriyorum ama bu sanatı kim cıkarmıs ?? neden böyle bişeye ihtiyac duyulmus ? bu sanatın sahibi türkler olabilirmi :)gercekten güzel anlatmıssın yüreğine saglık rontgenci filan değilim haaşaka olsun diye yazdım ve cok güldürdün beni yaa helal sana

resim yapma teknikleri

24 Nisan 2009 Cuma

resim yapma teknikleri 2.MUM BOYA KAZIMA TEKNİĞİ
MUM BOYA KAZIMA TEKNİĞİÇizgi ve dokuya dayanır. ( Konu bitkiler, hayvanlar olabilir. ) Öncelikle siyahın dışında kağıdın tamamı boyanır. Daha sonra yüzeyin tamamı siyahla kapatılır. Makas, çivi, iğne gibi ince uçla bir aracın yardımıyla siyah yüzeyi çizerek, yer yer tarayıp kazıyarak alttaki dokunun ortaya çıkması sağlanır.
Gönderen yıldırım zaman: 10:39 0 yorum

resim yapma teknikleri 1.SİYAH - BEYAZ RESİM
SİYAH - BEYAZ RESİMSiyah lekelerin beyaz kağıt üzerinde dengeli dağılması, siyah � beyaz çalışmayı oluşturur. Siyah çini mürekkebi yada siyah guvaş boya ile çalışılır. Mürekkep sulandırılmadan çalışılır ve kağıt ıslatılmaz. Açık yerlerde doğrudan kağıdın beyazlığından yararlanılır. Koyu yerler mürekkeple boyanırken gri yerlerde de çizgi kullanılır. Açık koyu dengesine dikkat edilmelidir. Kolay ve zevkli bir tekniktir. Siyah kağıda beyaz guvaş boya ile de çalışılabilir.
Gönderen yıldırım zaman: 10:35 0 yorum

Sanat, güzel bir şeyin tasarlanması değil, bir şeyin güzel tasarlanmasıdır
Gönderen yıldırım zaman: 01:35 0 yorum
Kaydol: Kayıtlar (Atom)